10.000 EURO is het eind resultaat van onze actie in 2017!

 

5000 euro was het doel van onze actie, dat bedrag is al ruim gehaald, dankzij alle sponsoren. Maar als alle toegezegde bedragen binnen zijn kan dit bedrag richting de TIEN DUIZEND EURO gaan

Frank en Johan waren hun fiets
gaan ophalen tijdens de 2e fotosessie.

270 km in 2 dagen, vele zullen hun hand er niet voor omdraaien, maar met maar een aantal getrainde fietsers in de ploeg werd het een echte teamprestatie. Het moet gezegd worden, "we hadden het weer mee". Er kon met name in de middag een buitje vallen en dat deed het ook, maar net tijdens onze lunchstop. Verderop, in Eerbeek reden we net achter de bui aan dus wél een nat wegdek maar verder droog.


Om kwart over acht was de kantine open en druppelde deelnemers en wegbrengers binnen. De koffie met koek was weer prima verzorgt door Sonja, de kantine dame van de UBA.

Voor dat we het wiste was het kwart voor negen, tijd voor de groepsfoto. Erik, tot fotograaf benoemd had geen enkele ervaring met het fototoestel dat hij in z'n handen kreeg gedrukt met als resultaat, "eerste serie foto's niet genomen" ter compensatie hieronder Frank en Johan die tijdens tweede sessie hun fietsen waren ophalen.  

Het was geen wedstrijd maar de jury is eensgezind met de nominatie voor "De fietser van het weekend"

Het is niet Robert geworden al had hij vanwege verhuizing en alles wat daarbij komt praktisch niets gefietst maar behalve een zere kont had hij ook voldoende ervaring om fluitend het weekend uit te fietsen.

Ook Abdel is het niet geworden, uiteindelijk fietste hij op eigen racefiets en had ook meer ervaring met langere afstanden.

De fietser van het weekend is Arjan geworden. Fietsend op zijn woon- werkfiets met 8 versnellingsnaaf en riem aandrijving. Met geleende klikpedalen en schoenen en nog niet meer dan 60/70 km aaneen gefietst te hebben heeft hij zich als fietser ontdekt!

Eeuwige roem en respect van ons alle is zijn prijs

van links naar rechts: in alle soorten en maten- Bezemwagen met Norbert- mag ik nog een koffie-  gelukkig foto's gemaakt kunnen we nu eindelijk gaan fietsen (4 en 5)

Op de foto hierboven het complete team met in het midden UBA directielid Cecile Landman-De Reus die natuurlijk het startsein kwam geven en super trots is op haar team.
Geheel rechts onze onvolprezen chauffeur en verzorger Norbert Dingen. Daarnaast de Bogro combine die de tactiek aan het doornemen zijn. 

Waar gelegenheid fotograaf Erik tegen aan liep had ook Norbert last van. Gelukkig nog een paar foto's, min of meer, kunnen redden. 

Foto's links en midden, genomen bij Botshol, waar we eigenlijk linksaf en bij de volgende brug pas rechts hadden moeten gaan. Desondanks op bovenste foto weer helemaal op koers, foto bij brug over de Vecht in Weesp.

 foto al veel beter, Norbert :-)

uitzwaaiers-  

nog één foto moment-

oké, voor mekaar

wegkapitein Martien

De eerste foto's na het resetten van het fototoestel zijn genomen tijdens de koffiestop bij Brasserie de Vuurtoren in Nijkerk. We hadden er toen inmiddels 63 km opzitten dus het bakkie smaakte best.


Nu ik dit schrijf, waait er buiten een windkracht 8 besef ik dat we het buitengewoon getroffen hebben met het weer. Zaterdag bij de start was het nog wat fris maar prima fiets weer. Na de teamfoto’s op de fiets met een zeer gemêleerde groep, ervaren fietsers maar ook nieuwe jongens die nog niet verder dan 60 km hadden gefietst. Het merendeel had, maar ja "zeggen dat niet alle fietsers".

Zoals gezegd, kwart over negen gestart, bij Botshol even verkeert gereden maar al snel weer op het juiste spoor. Via Abcoude, langs de Gein, Weesp bij Muiden over de Hollands brug langs de randmeren, Rijdend langs het Eem-meer konden we de regenbuien boven de Utrechtse heuvelrug zien hangen, zouden we dan toch de juiste keuze hebben gemaakt om vandaag over de "Noord"te fietsen. Net over de brug bij Nijkerk smaakte, na 63 km de koffie prima.

De tocht vervolgend fietste we naar Garderen en via Uddel en Kootwijk naar Hoenderloo waar tijdens de lunch de regen met bakken naar beneden kwam. Maar het was ook al gauw weer droog en bleken de buien zeer plaatselijk te zijn. Via de “Woeste Hoeve” naar Loenen, Eerbeek en vanuit Laag-Soeren een groot deel van de Posbank gefietst waarna bij de eindbestemming van dag 1, de Stayokay in Arnhem een glas bier uitstekend smaakte.

Frank

Frank (we hebben er een paar)

Frank? nee Frans    

lunchstop in Hoenderloo  

idem


Uit privacy worden er (nog) geen foto's van de avond in Stayokay Arnhem getoond. De waarheid is dat ik daarvan (nog) geen foto's heb. Dus kom op mannen, met die foto"s. 

Valt niet mee met zeven man op een kamer, verhalen over diensttijd (onder andere) kwamen naar boven. Uiteindelijk hebben de meesten toch goed geslapen.

Zie foto's hieronder voor impressie van Stayokay Arnhem.

Foto: Sebastiaan Boersma

Foto: Sebastiaan Boersma


Na een, enigszins onrustige nacht met zeven man op één kamer, waarbij sterke verhalen over diensttijd naar boven kwamen was het zondag weer vroeg dag. Na een uitstekend ontbijt de fietsen nagelopen en om kwart over negen in het zadel. Na even zoeken waren de GPS apparaten het eens met elkaar en fietste we over een verrassende route via Oosterbeek en Doorwerth waarna de Neder-Rijn werd overgestoken om bij Heteren de dijk langs de rivier te gaan volgen om die pas bij Vianen weer te verlaten. Koffiestop in Eck en Wiel bij de Heerlijkheid Eck en Wiel. Als jullie een keer daar in de buurt zijn, een aanrader.

Over de Oude-Lek brug bij Vianen (waar Norbert in de bezemwagen ons gewoon op het fietspad volgde) naar de lunch in IJsselstein. Daarna nog maar 45 km terug naar Uithoorn.

Loes van Beekhoff van de "Heerlijkheid Eck en Wiel" verrast Willem voor zijn verjaardag.

Gastvrij ontvangst, prima koffie en heerlijke taart bij "Heerlijkheid Eck en Wiel"

Zo snel kan het gaan. Weet niet meer wie het zei maar hoorde ergens achter me, "een echte (Martien) van Dijkroute"

Die kant op, toch?

ttttttt te LAAT!


Na, bijna 280 km terug in Uithoorn. Was een mooi weekend, en een prima tegenprestatie naar onze sponsoren. Bij het afscheid nemen werden er al diverse suggesties gedaan voor volgend jaar waar we gedetailleerd naar gaan kijken. Mannen, allemaal bedankt voor jullie inzet! 


Wij maken gebruik van de gratis website van JouwWeb, op de advertenties onderaan de pagina's hebben wij geen enkele invloed.