2018 blijft voor altijd het seizoen waarin wij ons 2e lustrum vierden en dat, samen met allen sponsoren, deden met een record opbrengst! 

Lees hieronder in chronologische volgorde het verslag van seizoen 2018 

Dinsdag 6 maart, de winter is hopelijk voorbij, de schaatsen zijn weer opgeborgen en de temperatuur gaat alweer naar lenteachtige waarden. Eind deze maand gaan we om de tafel zitten om mooi programma voor dit jaar te maken. Ook dit jaar willen wij weer onze eigen actie voor het KWF gaan maken. Ideeën zijn er al om medio augustus / september weer een mooi weekend te plannen.

 

Vrijdag 16 maart, terwijl afgelopen week de eerste wielrenners al gesignaleerd werden met met korte broek en de winter ver weg leek komt voor een lang weekend de kou weer terug met gevoelstemperaturen waar rayonhoofden blij van worden. Zaterdag 17 maart de Joop Zoetemelk Classic, BRRRRrrrrrrr KOUD

De Joop Zoetemelk Classic is inmiddels verreden en volgen enkelen UBA fietsers inderdaad zeer koud. Wij hopen met ons programma voor dit jaar meer geluk met het weer te hebben. 

 

De "Ride for the Roses"  wordt dit jaar op zondag 9 september in en om de Haarlemmermeer verreden. Voor ons (te) bekend terrein. Een reden temeer om in dat weekend (8- en 9 september) onze eigen actie te gaan fietsen

 

Donderdag 29 maart heeft het organisatie team de agenda van dit jaar samengesteld waarin, naar oploop naar ons actieweekend, drie kennismakings- cq trainingsritten zijn opgenomen.

Op zondag 6 mei trappen we af met mooie tocht  vanuit Stompwijk, de elfdorpentocht 80km richting Delft en Maasland een gebied waar we niet zo vaak komen.

 

Verslag 11 dorpentocht,

Een stralende zondagmorgen als we elkaar ontmoeten in "De Bles" in Stompwijk. Met vijftien man sterk, beginnen we seizoen 10 rustig met een 80 km, stoplicht vrije toertocht. In het begin even wennen, hoe is de route uitgepijld? Rijden we eerst no achter andere aan, algauw hebben we in de gaten dat route pijltjes op het wegdek zijn aangebracht. Van Stompwijk naar Zoetermeer waar geklommen wordt over de bult in het "Buytenpark" waar foto's genomen worden door "Sportkiek" (https://www.sportkiek.nl/elfdorpentocht-2018) Vervolgen langs het "Westerpark" om eenmaal onder de A12 door het tuinbouwgebied van Pijnakker richting Delft te fietsen. In Delft stukje Kruithuisweg, rondje om het Kruithuis (nu scoutingcentrum) en lang de Delftse Schie on vervolgens onder Delft langs naar Schipluiden te fietsen. Schipluiden waar een prominent lid van onze club verlieft is geworden. Door het groene land tussen Delft, de Lier en Vlaardingen naar Maassluis waar het bij de eerste stempelpost zo druk was dat we besloten verderop koffie te gaan drinken. Van Maassluis over de "Broekpolderweg". Hé, die kennen we toch? Inderdaad Frank, hier fietsten we in 2012 tijden de Ride for the Roses vanaf de andere kant Maassluis binnen. Vlaardingen passeerde we aan de noordkant om vervolgens weer bij de Delftse Schie uit te komen waar restaurant "'t Schielicht" precies op tijd open ging om de koffie met appeltaart pauze in te vullen. Na de koffie via de "Kandelaarbrug" de Schie over om verderop de A13 onderdoor te gaan en tussen Hillgersberg en Berkel en Rodenrijs het Lage Bergse Bos in te fietsen. Via de Rotte, waar het erg druk- en de tweede stempelpost was om Zoetermeer naar Benthuizen, vandaar nog maar een klein eindje terug naar Stompwijk. Mooie tocht, mooi weer, mooie gelegenheid om elkaar weer te zien en spreken! En, zoals beloofd: "STOPLICHT VRIJ". Hoezo weinig ruimte in de randstad!

Zondag 10 juni gaan we naar Oudewater waar, het is bijna traditie het team van de Bogro ons meeneemt op een verrassende tocht vanuit hun vestiging aan de Laan van Snelrewaard, nummer 57 te Snelrewaard. We zijn ook uitgenodigd voor een "bordje" pasta na afloop.

Starttijd nog niet bekend.

Op zondag 10 juni, het is bijna al een traditie aan het worden, zijn een aantal van ons naar Oudewater getrokken om op uitnodiging van Installatiebedrijf Bogro daar een tocht te rijden. Zoals altijd een warme ontvangst door Frank Luijcx en Johan de Knikker met koffie en koek. Om negen uur op de fiets, met mooi weer richting Woerden. Vandaar met een grote boog terug richting Oudewater om daarvoor af te slaan naar Polsbroekerdam en Polsbroek. Volgen jullie het nog? Robert van Roon wel die heeft daar in een ver verleden ooit de plaatselijke wielerronden betwist. Dachten wij in Schoonhoven koffie te gaan drinken ging de tocht verder langs Zevender en Cabouw? (Plaatsnamen waar “Windows word” ook geen raad mee weet.) richting Lopik waar langs de Lekdijk koffie werd gedronken bij Johan thuis. En, het moet gezegd worden, de appeltaart die zijn vrouw gebakken had was het omrijden meer dan waard. Hoe we terug zijn gereden???? Maar mooi was het wel, terug in Oudewater was het tijd voor een (welverdiend) drankje en natuurlijk de onvolprezen “Bogro pasta-maaltijd”, dit keer op een zonnig terras in het hart van Oudewater. Met 95 km, en met een gemiddelde van bijna 29 op de teller een prima trainingsrit, een rit waarin Frank Mulder naar eigen zeggen wat teveel op kop heeft gereden maar gezien zijn soepele pedaaltred had dat alleen met te weinig km te maken en komt dat helemaal goed.

Zondag 8 juli; onze laatste gezamenlijke training voor september. Robert had al vroeg het UBA kantoor geopend, koffie- en koek klaar gezet. Om negen uur met 14 man op de fiets gestapt voor een rondje Amsterdam. Nauwelijks 10 km onderweg, een luide knal, onmiskenbaar een lekke band. Abdel[i] was de (on)gelukkige. Nieuwe binnenband en pompen maar. Páng, bleek van de (nieuwe) buitenband de hieldraad afgescheurd te zijn. Na dit provisorisch te hebben gerepareerd zat er voor Abdel niets anders op om voorzichtig terug naar Uithoorn te fietsen. Na bijna een half uur weer op pad. Zoals gezegd, “een rondje Amsterdam” zonder het te weten leiden de route ons langs vele bouwwerken die de UBA in de loop van de jaren in en rond Amsterdam heeft neergezet en zelfs in Zaandam hoorde ik, “hé hebben we dit ook niet gebouwd?” Na bijna 60 km, we hadden naar ons gevoel alleen maar wind tegen gehad smaakte het bakkie koffie extra lekker. Van Zaandam naar pontje Buitenhuizen en vandaar door natuurgebied Spaarnewoud naar "Halfweg". Gelukkig niet voor ons want daarna nog maar 20 km en we waren na 99 km terug in Uithoorn. Het was een mooie dag op de fiets, en met een “tot ziens op 8 september” afscheid genomen.

 

[i] Abdel is gastrenner van Bogro, één van onze grotere sponsors.

Weekend 8- en 9 september, UBA Fietsteam actieweekend voor het KWF. We kunnen nu al vertellen, zonder in details te treden dat het een mooie, verrassende tocht gaat worden door gebieden waar de meesten van ons niet vaak komen. Een tipje van de sluier, we overnachten in Kampen.

 

KNMI langen termijnverwachting 

zaterdag 01 september tot en met zaterdag 08 september Overgang naar een rustig en droog weertype met temperaturen rond of iets boven normaal.

Zegt nog helemaal niets maar geeft wel hoop op een mooi actieweekend!

Nog 14 dagen te gaan tot 8 september!

Nog 2 dagen te gaan, de positieve weersverwachting is een stuk minder positief. Neerslag kans 70%, wind zuidwest 4 voor beide dagen. We moeten het er mee doen. uit ervaring weet ik dat het zelden "regenpakken" weer is dus met optimisme het weekend tegemoet! 

Vlak voor de start van 1e etappe op dag 1 van onze team prestatie 

We tellen 19 fietsers, 19? We zouden toch met 20 man starten? Klopt, helaas moest Frank Vermeij afzeggen wegens ziekenhuisopname van zijn vrouw. Een bloemetje was wel het minst wat we konden doen.

Maar er moest op tijd gestart worden, want kwart voor een ging de boot van Enkhuizen naar Stavoren dus half een bij de veerhaven!

Het is droog bij de start, en dat zou het uiteindelijk de hele dag blijven. Met een windje in de rug langs de Amstel richting Amsterdam. Bij Ouderkerk aan de Amstel de brug over om onze weg op de andere oever te vervolgen.

Amsterdam, Linnaeuskade;
Net waar de bezemwagen ons niet kon volgen een lekke band, en even verder weer. Niet te maken dus Norbert bellen en de bezemwagen bestellen. Al met al gauw 20 minuten oponthoud.

Met het gevoel “komt het wel goed” Abdel achter gelaten om door Norbert opgepikt te gaan worden.

Oosthuizen;

Dankzij het rugwindje, schuin achter was er toch nog tijd voor een koffiestop. In Oosthuizen stond Norbert met de bus en, gelukkig ook met Abdel, tijd om zijn wiel te wisselen. Zowel Norbert als Robert hadden een extra wielset meegenomen en dat kwam nu van pas. Bij Abdel gemonteerd kon hij alleen niet de kleinste en grootste tandwieltje gebruiken maar dat was eerder een geluk dan ongeluk, zo kon hij nooit te zwaar trappen!

In Oosthuizen ook de N247, die we van Broek in Waterland gevolgd hadden, verlaten om via Schardam en Scharwoude langs de boorden van het IJsselmeer naar Hoorn te fietsen. Via Blokker, Hoogkarspel en Grootebroek naar de veerhaven van Enkhuizen waar wij ons inscheepten om tijdens de lunch naar Stavoren te varen.

Er was voor ons gereserveerd in de kajuit waar meteen na de afvaart een Friese broodmaaltijd werd geserveerd. Inmiddels toch wel hongerig lieten we ons dat goed smaken. Toen we Stavoren naderde nam de wind toe en werden de golven steeds hoger. Voordat zeeziekte kon toeslaan legde we echter al aan in Stavoren waar het vrouwtje nog steeds (in steen gehouwen) over de vroegere Zuiderzee staat te turen.

Nog bijna 70 km te gaan! Met een herfstig zonnetje en een straffe wind in de rug ging het (te?) hard door het mooie Gaasterland richting Lemmer. Lemmer waar we ons te voet een weg moesten banen over een grote (jaar) markt. Eenmaal weer op de fiets kregen we de wind tot Emmeloord schuin tegen, de spaarzame boerderijen boden even verlichting maar dan kwam de wind weer, door niet gehinderd op dit vlakke land.

Na Emmeloord fietsten we parallel, maar gescheiden door boomsingels, langs de N50. Mede doordat de route wat afboog en dankzij die boomsingels fietsten we redelijk ontspannen naar de laatste hindernis, de “Ramspolbrug”. Na die hobbel genomen te hebben was het nog geen 9 km meer naar Kampen. Over de IJsselbrug, linksaf naar hotel van Dijk. Norbert had net zijn bus geparkeerd dus konden de koffers meteen mee naar binnen, maar eerst een biertje! (als hersteldrank niets lekkerder).

Hotel van Dijk, een echt fietshotel, de fietsen in een zijkamer, heerlijke douche en goede bedden. Alleen eten dat moesten we elders doen maar daar had Robert voor gezorgd en gereserveerd bij een prima Italiaan! Daarna ging de “jeugd” nog een biertje doen en de oudere met een omweg door het mooie Kampen terug naar het hotel.

Zondagmorgen, al vroeg ging de wekker, nog even gauw douche en daarna een prima ontbijt in het hotel, Rob (Reehorst) had op iedere tafel voor iedereen een “Jumbo” bidon klaargezet!

Om negen uur was het tijd om Kampen achter ons te laten en op pad te gaan voor de tweede dag en finale van onze tegenprestatie naar onze sponsors toe.Prachtig weer, eenmaal uit de stad lag de omgeving er verstild bij in afwachting van een mooie herfstdag.

Schitterende route door een mooi “coulisse” landschap. Ergens tussen ’t Harde en Nunspeet de A28 onderdoor en ineens fiets je dan echt in het bos. Prima fietspad tot Vierhouten waar we veel te vroeg waren voor de koffie. Door naar Elspeet, langs en over de heide waar, door de droogte geen kleur meer te bekennen was. Elspeet?, nou daar kom je zondags ook niet op de koffie en zeker niet voor half twaalf. Van Elspeet over een prachtige bosweg naar Staverden maar voor de koffie moesten we nog wel een paar km verder. Inmiddels was de wind flink toegenomen en waren we blij toen we in “Drie” arriveerde voor koffie met een onbehoorlijk stuk appeltaart.

Na de koffie lag er een half verharde weg voor ons met fietspad (strook) ernaast. “kan je daar met de auto op?” was de vraag, ja luiden het antwoord en in zijn streven ons overal waar mogelijk te volgen ging Norbert het avontuur aan. Dat ging goed totdat hij ineens moest uitwijken voor een ruiter te paard. Oeps, gelukkig kon erna (met schade) doorgereden worden en gelukkig hadden wij de auto, incl. verzekering gesponsord gekregen. Intussen hadden ook wij pech, twee lekken banden, gelukkig te gelijkertijd.

Vanaf Nijkerk fietsten we weer de polder in en kregen het, tot Baarn zwaar, met de wind schuin op kop. In Hilversum was gereserveerd voor de lunch, in fraaie oude kroeg met prima voedsel. Gesterkt weer op de fiets, ver was het niet meer naar Uithoorn, maar een peulenschil was het, gezien de straffe wind zeker niet. Na Mijdrecht werd het voor een aantal één lange sprint naar Uithoorn. Wie er gewonnen heeft weet ik niet maar op de Amstelbrug stond iedereen te wachten om gezamenlijk de laatste meters af te leggen.

 

En zo kwam een eind aan ons tiende seizoen waarin we mooie tochten hebben gefietst en waarin records zijn verbroken!

Wij zijn een non-profit organisatie en maken dus gebruik van de gratis website van JouwWeb. Op de advertenties onderaan de pagina's hebben wij geen enkele invloed.

Maak jouw eigen website met JouwWeb